Tuesday, April 1, 2014

INFO PENTING!! 
ANDA HARUS TAHU!! 
WANITA2...IBU2...MESTI KENA BACA!!

Masakan kita seharian mengandungi garam tersembunyi!!

Garam terkandung dlm bahan masakan seperti kicap, sos, mayonis,penambah perisa,ikan masin dan lain2 lagi..

Garam tersebut berkimia dan berasid boleh menjejaskan kesihatan.Begitu juga dgn garam biasa yg ada di dapur kita..Air laut adalah sumber utama utk mghasilkan garam.

Namun demikian inikah hakikatnya laut kini kian tercemar. Jika laut tercemar maka garam yang dihasilkan juga turut tercemar. Oleh sebab itulah perlu ada kaedah bagaimana untuk menghasilkan garam yang selamat, yang menyihatkan serta berkhasiat untuk sistem badan kita.

Jadi langkah selamatnya ialah perlu BAKAR garam tersebut untuk menyingkirkan segala unsur-unsur tercemar dan menghasilkan garam yang bermutu untuk kegunaan kita seharian.Garam buluh adalah garam laut yang dibakar secara traditional utk menyingkirkan kimia, logam berat dan asid.

Garam Buluh beralkali dan banyak mineral amat sesuai untuk kesihatan. Khasiat Garam Buluh memang terbukti dalam masyarakat Korea yang mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik, malah jangka hayat penduduknya juga amat panjang.

YANG PALING BESSTT!!!

Garam Buluh juga amat bagus utk menjaga keremajaan kulit dan melambatkan proses penuaan. Ini bermakna amat sesuai untuk awet muda.

Produk Garam Buluh memang ada khusus untuk masakan (Garam Buluh Premier Powder Cooking) & juga Garam Buluh untuk Minum (Garam Buluh Premier Cooking)..

Pm for free info ♥♡♥♡

No comments:

Post a Comment